“Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar” Projesi Başvuruları Başladı

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul'un öncülüğünde, Unilever işbirliğiyle hayata geçirilen yeni proje, Ürgüplü kadınları meslek sahibi yapmayı hedefliyor. "Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar" projesi kapsamında, kadın girişimciler için önemli fırsatlar sunuluyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek amacıyla yeni bir proje başlattı.

Ürgüp Belediyesi ve Unilever işbirliğiyle hayata geçirilen “Kadın Emeğiyle Güzelleşen Külahlar” projesi kapsamında, Ürgüplü kadınlar için meslek edindirme fırsatları sunuluyor. Semih Balcıoğlu Parkı, Kent Park Çim Saha yanı, Dereler Mahallesi, Toki 1.Etap Akay Camii Yanı ve Damsa Barajı çevresinde kurulacak mini dondurma büfeleri, kadın girişimcilerin işletmesine açılacak.

Başvuruları Ürgüp Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürlüğü’ne yapılabilecek projede, 20-50 yaş arası Ürgüp’te ikamet eden, sosyal destek ve yardım almamış, adli sicil kaydı bulunmayan kadınlar başvuru yapabilecek. Başvuruların ardından noter huzurunda yapılacak kura ile işletme hakkı belirlenecek ve seçilen kadın girişimciler, kioskları işletmek üzere taahhütname imzalayacak.

Unilever firması tarafından kurulacak kiosklarda sadece Carte D’Or dondurma ürünlerinin satışı yapılacak olup, ayrıca çay, kahve, el işi örgü ve takılar, waffle, meyve suyu, milkshake gibi ürünler de sunulacak. Proje kapsamında sonbahar ve kış aylarında da salep, haşlanmış mısır, kestane gibi ürünlerin satışı serbest olacak.

Exit mobile version