Kapadokya Çocuk Festivali Başladı

Nevşehir'in il oluşunun 70. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkilerden biri olan Kapadokya Çocuk Festivali dün başladı.

Nevşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez organize ettiği Kapadokya Çocuk Festivali, 21 Temmuz Pazar akşamına kadar devam edecek olan etkinliklerle start aldı. Festivalin ilk günü, çocukların ve ailelerinin büyük ilgisiyle karşılandı.

Nevşehir’in il oluşunun 70. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen festivalin açılış etkinlikleri, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çocuklar, TRT Çocuk ekranlarının sevilen karakterleri ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları’ adlı tiyatro gösterisini büyük bir heyecanla izledi. Gösterinin ardından çocuklar, favori karakterleriyle fotoğraf çektirme fırsatı buldu. ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları’ gösterisinin ardından sahnelenen kukla gösterisi de çocukların beğenisini topladı.

Etkinliklere aileleriyle birlikte katılan çocuklara, Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından çeşitli ikramlar sunuldu. Festivalin ikinci günü olan 20 Temmuz Cumartesi günü, Nevşehir Belediyesi Başkanlık Binası önünden başlayacak olan ve BigBus ile motorcuların eşlik edeceği kortej yürüyüşü ile devam edecek. Yürüyüş Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sona erecek ve burada ‘Maysa ve Bulut’ Kukla Gösterisi, Keçiören Belediyesi Çocuk ve Gençlik Dansları Topluluğu Gösterisi sahnelenecek.

Ayrıca, festivalin ikinci günü akşam saat 19.30’da Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Kemal Şimşek, vereceği konserle Nevşehirlilere unutulmaz bir türkü şöleni yaşatacak.

Exit mobile version