Kapadokya Çocuk Festivali, Nevşehir’i Renklendirecek

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ilk Kapadokya Çocuk Festivali, 19-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Kayaşehir'de gerçekleştirilecek.

Nevşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenleyeceği Kapadokya Çocuk Festivali ile çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak. 19-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi ve Kayaşehir’de gerçekleştirilecek olan festival için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Festival Programı

Nevşehir’in il oluşunun 70. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde organize edilen Kapadokya Çocuk Festivali, çocuklar ve aileleri için eğlence dolu üç gün sunacak. Festival, 19 Temmuz Cuma günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Pengu ve Arkadaşları” adlı kukla gösterisi ile başlayacak.

20 Temmuz Cumartesi günü, Nevşehir Belediyesi Başkanlık Binası önünden Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne kadar sürecek olan kortej yürüyüşü ile festival devam edecek. Tüm vatandaşların katılımına açık olan etkinlikte, BigBus ve motorcular eşliğinde renkli görüntüler yaşanacak. Gün boyunca “Maysa ve Bulut” Kukla Gösterisi ve Keçiören Belediyesi Çocuk ve Gençlik Dansları Topluluğu’nun performansları sergilenecek.

Festival kapsamında Belediye Başkanı Rasim Arı’nın başlattığı ve bu yıl da devam eden Sünnet Şöleni, Kayaşehir’de gerçekleştirilecek. Başkan Arı, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak onlarla fotoğraf çektirecek. Aynı akşam saat 19.30’da, Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Kemal Şimşek’in konseriyle Nevşehirliler unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşayacak.

Kapadokya Çocuk Festivali’nin son günü olan 21 Temmuz Pazar günü, “Maceracı Yüzgeçler” adlı kukla gösterisi sahnelenecek. Festival boyunca çocuklara yönelik çeşitli ikramlar, dans gösterileri, palyaço ve yüz boyama etkinlikleri gibi birçok sürpriz etkinlik düzenlenecek.

Exit mobile version