Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali Başlıyor

Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü ve çeşitli kuruluşların işbirliğiyle düzenlenen Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali, 29 Eylül 2024 tarihinde Uçhisar Kalesi çevresinde, geleneksel kıyafetli sporcuların katılımıyla gerçekleşecek.

Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü öncülüğünde, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uçhisar Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Nevşehir İl Temsilciliği işbirliği ile “Kapadokya Geleneksel Okçuluk Festivali” düzenleniyor.

29 Eylül 2024 Pazar günü Uçhisar Kalesi çevresinde gerçekleştirilecek festival, Türkiye’nin dört bir yanından 200’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlik, saat 09:00 ile 16:00 arasında, geleneksel kıyafetli sporcuların kortej yürüyüşü ile başlayacak ve yarışmalar ile okçuluk gösterileriyle devam edecek. Festivalin açılış yürüyüşünde, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) bünyesindeki geleneksel atlı okçuların da yer alacağı bildirildi.

Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmaları, katılımcıların Türk tarihinin farklı dönemlerine ait geleneksel kıyafetler giymesi ve doğal, geleneksel okçuluk malzemeleri kullanması ile görsel bir kültür şöleni haline geliyor.

Tüm halkın davetli olduğu festival, bölgenin eşsiz coğrafi güzellikleri arasında gerçekleştirilecek. Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, etkinliğin başarılı geçmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Exit mobile version