Kapadokya Üniversitesi, Gıda Kaybı ve İsrafına Karşı Farkındalık Çağrısında Bulundu

Kapadokya Üniversitesi, Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü'nde toplumu bu küresel soruna karşı bilinçlenmeye çağırdı.

Her yıl 29 Eylül’de kutlanan Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü, bu yıl da dünya genelinde gıda kaybı ve israfının ciddi etkilerine dikkat çekiyor. Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Sürdürülebilirlik Ofisi, Birleşmiş Milletler ve FAO tarafından organize edilen bu özel günde, toplumu gıda kaybı ve israfına karşı bilinçlenmeye davet etti.

Gıda kaybı, tedarik zincirindeki hasattan markete kadar olan süreçte gıdanın kaybolması anlamına gelirken, gıda israfı ise tüketicinin eline ulaştıktan sonra kullanılmadan atılan gıdaları ifade ediyor. Bu iki olgu; su, toprak, enerji, emek ve sermaye gibi doğal ve ekonomik kaynakların israfı anlamına gelirken, aynı zamanda gıda güvenliğini tehdit ediyor ve gıda maliyetlerini artırıyor.

Kapadokya Üniversitesi yetkilileri, bu günün küresel iş birliği ile gıda kaybı ve israfını azaltmaya yönelik çözümler geliştirilmesi için önemli bir fırsat sunduğunu belirtiyor. Özellikle kaynakların verimli kullanılması ve gıdaya erişimin sürdürülebilir kılınması için herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

Exit mobile version