Kapadokya Üniversitesi Takımı Teknofest’te Birinci Oldu

Kapadokya Üniversitesi’nin UAV-KÜN takımı, Teknofest Tarım Teknolojileri Yarışması’nda 1300 takım arasından birinci olarak Nevşehir’i başarıyla temsil etti.

Kapadokya Üniversitesi’nin UAV-KÜN takımı, Tarım Teknolojileri Yarışması’nda Nevşehir’i temsil ederek büyük bir başarı elde etti. Takım, 1300 katılımcı arasından birincilik ödülüne layık görüldü.

Bu yıl Antalya’da düzenlenen Tarım Teknolojileri Yarışması, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle yedi yıldır gerçekleştiriliyor. Kapadokya Üniversitesi’nin KÜN Havacılık Elektrik Elektroniği ve Uçak Gövde Motor Bakımı bölümlerinden oluşan ekip, yarı finallerde Türkiye genelinde seçilen 38 proje arasında yer aldı.

Öğrencilerin yarışmada sunduğu proje, bitkilerdeki çeşitli hastalıkların insansız hava araçları (İHA) ile görüntü işlenerek tespit edilmesi ve bu sistemin otonom bir şekilde ilaçlama yapma yeteneğine sahip olmasını kapsıyor. Bu yenilikçi çalışma, bitkilerde hastalıkların tespit edilmesi ve insan müdahalesi olmadan ilaçlama yapılabilmesi imkânı sunuyor.

Exit mobile version