Kapadokya Üniversitesi’nde “Alev Alatlı Anısına Matematik” Konferansı Gerçekleştirildi

Kapadokya Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Alev Alatlı Anısına Kapadokya’da Matematik" temalı "Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME-2024)" üç gün boyunca 13 farklı ülkeden katılımcıları ağırladı.

Nevşehir’de, Kapadokya Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME-2024)”, “Alev Alatlı Anısına Kapadokya’da Matematik” temasıyla gerçekleştirildi. Konferansa, Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Endonezya, Özbekistan, Azerbaycan, Çekya, İtalya ve Kazakistan gibi 13 farklı ülkeden katılımcılar, akademisyenler ve öğrenciler iştirak etti.

Konferansın açılışında, Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, sempozyum, konferans ve panellerin bilim insanları ve öğrenciler için önemli bir buluşma platformu olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Öztürk, Türkiye’nin önemli entelektüellerinden Alev Alatlı’nın matematiğe verdiği önemi anlatarak, “Ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından yoğun bir katılımla gerçekleştirilen bu konferansın Alev Alatlı anısına düzenlenmesi bizim için büyük bir anlam taşımaktadır. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konferansta, Matematikçiler Derneği tarafından her yıl verilen ‘Ömür Boyu Matematiğe Hizmet Ödülü’nün bu yıl Prof. Dr. Ömer Akın’a takdim edildiği de belirtildi.

Üç gün süren etkinlikte toplam 11 oturumda 124 bildiri sunuldu. Konferansın yanı sıra ‘Matematik Sanatları ve Sergisi’, liseler arası matematik yarışması ve satranç turnuvası gibi çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi.

Exit mobile version