Kapadokya Üniversitesi’nden Üç Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

Kapadokya Üniversitesi'nden üç akademisyen, 2024 yılında açıklanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yüzde 2'lik dilime girerek uluslararası bilim camiasında önemli bir başarı elde etti.

Kapadokya Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Baki Hazer, Prof. Dr. Serpil Gülsüm Oppermann ve Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Stanford Üniversitesi’nden John P. A. Ioannidis tarafından hazırlanan ve 2019’dan bu yana Elsevier Veri Deposu’nda yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı. 2024 yılında açıklanan listeye göre, üç akademisyen de yüzde 2’lik dilimde yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Söz konusu liste, bilim insanlarının kariyer boyu etkilerini değerlendiriyor ve dünya genelinde en çok atıf alan 100.000 bilim insanı arasında yapılan sıralamaya dayanıyor. Bu sıralamada, atıflar, h-indeksi, ortak yazarlığa göre düzenlenmiş hm-indeksi gibi çeşitli kriterler ve bileşik bir gösterge olan c-skoru göz önünde bulunduruluyor. En az beş makalesi bulunan bilim insanlarının dahil edildiği çalışmada, 22 bilimsel alan ve 174 alt alan dikkate alınıyor.

Kapadokya Üniversitesi’nin başarılı akademisyenleri, bu prestijli listeye girerek dünya genelinde bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan isimler arasında yer aldı.

Exit mobile version