Kapadokya’da Emeklilere Ücretsiz Tatil İmkanı

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yaz döneminde ücretsiz tatil imkanı tanınan emekliler, Nevşehir'de unutulmaz bir tatil deneyimi yaşadılar.

2024 yılının “Emekliler Yılı” ilan edilmesiyle birlikte, emeklilere yaz aylarında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz tatil olanağı sunuldu. Bu fırsatı değerlendiren emekliler, Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini keşfetme imkânı buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını “Emekliler Yılı” olarak ilan etmesinin ardından, KYK yurtlarında ücretsiz kalma hakkından faydalanan emekliler, Nevşehir’de keyifli bir tatil geçirdi. Kapadokya’nın ünlü turistik yerlerini ziyaret eden emekliler, Avanos, Ürgüp, Göreme ve Uçhisar gibi tarihi ve turistik bölgeleri keşfetti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Nevşehir İl Müdürü Mehmet Baltacı, 4. dönem emekliler için düzenlenen bu özel tatil kapsamında, sıcak hava balon turundan vadi yürüyüşlerine, Avanos’ta çömlek atölyelerinden Yeraltı Seramik Müzesi ve Sallanan Köprü turuna kadar pek çok aktivite sunduklarını belirtti. Baltacı, “Emeklilerimizin bu tatilden mutlu ayrılarak, döndükleri illerde Nevşehir’in gönüllü elçileri olacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

Exit mobile version