Kapadokya’da Yamaç Paraşütü Heyecanı Başlıyor

Nevşehir Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından organize edilen Hike and Fly Anatolia Yarışması, yarından itibaren Kapadokya'da başlıyor.

Nevşehir Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından düzenlenen Hike and Fly Anatolia Yarışması, yarın Kapadokya’da başlıyor. Kapadokya’nın ikonik yapıları ve eşsiz manzarası, yarışma kapsamında yamaç paraşütü sporcularına ev sahipliği yapacak.

Etkinlik, Kapadokya’nın simgelerinden olan sıcak hava balonlarından birinden, Hike and Fly Anatolia yarışmacısı bir pilotun serbest paraşüt atlayışı ile başlayacak. Yarışma rotası, Ortahisar ve İbrahimpaşa vadilerinde başlayıp, sporcuların Aşıklı Dağı’ndan gerçekleştirecekleri uçuşlarla devam edecek.

Sporcular, Ürgüp yakınlarında uygun bir noktaya iniş yaptıktan sonra, Ürgüp meydanındaki bitiş noktasına ulaşarak yarışmayı tamamlayacaklar.

AHİKA, etkinliğin Anadolu’nun doğasını ve tarihi zenginliklerini dünyaya tanıtmayı amaçladığını belirterek, tüm doğa ve yamaç paraşütü tutkunlarını bu heyecan verici yarışmaya davet etti.

Exit mobile version