“Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir’e Hoş Geldiniz” Afişi Yeniden Asıldı

Nevşehir'de geçtiğimiz haftalarda Cevher Dudayev Mahallesi'nde bir üst geçide asılan "Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir’e Hoş Geldiniz" afişi, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kaldırıldıktan sonra tekrar yerine asıldı.

Nevşehir Belediyesi, daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kaldırılan “Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir’e Hoş Geldiniz” afişini, Cevher Dudayev Mahallesi’nde bulunan üst geçide tekrar astı. Afiş, geçtiğimiz haftalarda asıldığında şehrin önemli sembollerinden biri olarak dikkat çekmişti.

Dün öğle saatlerinde Kayseri’den gelen Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, afişi yerinden sökerek gündeme damgasını vurdu. Olay anında Ankara’da bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, şehre döner dönmez afişin yeniden asılmasını sağladı.

Başkan Arı, konu hakkında yaptığı açıklamada, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelere rağmen afişin kaldırılmasını anlamakta zorluk çektiğini ifade etti. Arı, “Kapadokya’nın merkezi Nevşehir dememizden mi rahatsız oldular?” diye sordu. Karayolları yetkililerinin afişteki kendi resminden rahatsız oldukları durumunda bu resmi kaldırabileceklerini belirten Arı, “Ancak ‘Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir’e Hoş Geldiniz’ yazısını asla kaldırmam.” dedi.

Başkan Arı, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bu tür afişlerle uğraşacaklarından daha önemli işlerinin olduğunu hatırlatarak, Nevşehirlilerin yıllardır çevre yolu yapımını beklediğini vurguladı. “Bu bölge sizin sorumluluğunuzda, ama neden daha önce kaldırmadınız? Seçim döneminde herkes afiş asarken nerede olduğunuzu unuttunuz?” diye eleştiride bulundu.

Arı, Aksaray’daki benzer afişlerin neden rahatsızlık yaratmadığını sorgulayarak, “Eğer bu işgüzarlık siyasi bir emir ile yapıldıysa, bunun bedeli olmalı.” dedi.

Nevşehir’in gelişimi için çevre yolunun tamamlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Arı, “Siz büyük projelerle uğraşmalısınız. Kapadokya’nın merkezi Nevşehir demeye devam edeceğim.” diyerek konunun takipçisi olacağını belirtti.

Exit mobile version