Kastamonu’da Şehit Polis Ahmet Şahan İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

Kastamonu’da, cezaevi firarisi ve uyuşturucu bağımlısı olan İsmail Bayam (32) tarafından vurularak şehit edilen Nevşehirli polis memuru Ahmet Şahan adına Mevlid-i Şerif düzenlendi.

Kastamonu’da, görevi sırasında cezaevi firarisi ve uyuşturucu bağımlısı bir kişi tarafından vurularak şehit olan Nevşehirli polis memuru Ahmet Şahan için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Olay, 1 Ağustos’ta İnönü Mahallesi Afşin Bey Sokağı’nda meydana gelmişti. Uyuşturucu bağımlısı ve cezaevinden firar etmiş olduğu belirlenen 32 yaşındaki İsmail Bayam, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Arif Ay ve Ahmet Şahan’a silahla saldırmıştı. Açılan ateş sonucu yaralanan polis memurları, hemen Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Ahmet Şahan, hayatını kaybederek şehit oldu.

Olay sırasında annesi S.B.’yi (52) rehin alan İsmail Bayam, polis ekiplerinin müdahalesiyle öldürülerek etkisiz hale getirildi.

Şehit polis memuru Ahmet Şahan, memleketi Nevşehir’de toprağa verildi.

Ahmet Şahan’ın anısına düzenlenen Mevlid-i Şerif programı, Kastamonu Kuzeykent Ulu Cami’de akşam namazının ardından gerçekleştirildi. Programa Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Kastamonu İl Jandarma Komutanı Zafer Özden, saldırıda yaralanan polis memuru Arif Ay, şehit Ahmet Şahan’ın meslektaşları, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, aile üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve Ahmet Şahan için dualar edildi.

Exit mobile version