Kaymaklı Kurşunlu Camii Yeniden Hayat Buluyor

Nevşehir'in simgelerinden biri olan Kaymaklı Kurşunlu Camii, 2020 yılının Aralık ayında yaşanan yangının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün girişimiyle yeniden restore ediliyor.

Şehrin önemli tarihi yapılarından biri olan Kurşunlu Camii, Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Feralan, Merkez İlçe Başkanı Avukat Murat Özkaya ve İl Müftüsü Kazım Güzel’in katılımıyla yerinde incelendi. Uzun süredir takip edilen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren yetkililer, caminin yeniden ayağa kalkacağı müjdesini paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya teşekkürlerini sunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, şehrin kültürel mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaymaklı Kurşunlu Camii’nin yanı sıra Damat İbrahim Paşa Külliyesi bünyesindeki sıbyan mektebi, medrese ve imaret alanlarının da restore edilmesi planlanıyor.

Nevşehir’in tarihi ve kültürel değerlerine katkı sunan bu projeyle ilgili olarak Emre Çalışkan; “Nevşehir için bir dakika durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Exit mobile version