Kazdağları’nda Orman Yangınlarına Karşı JAKEM Devriyesi Başladı

Balıkesir'in Edremit ve Havran ilçelerinin kırsal bölgeleri ile Kazdağları'nda orman yangınlarına karşı geniş çaplı önlemler alınarak, güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı asayiş ve komando timleri ile Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitim Merkezi’nden (JAKEM) gelen atlı jandarma timi, Kazdağları Milli Parkı’nda devriye görevine başladı. Tam teçhizatlı ekipler, 24 saat boyunca ormanlık alanların içi ve çevresinde nöbet tutarak devriye geziyor.

Jandarma Komutanlığı ekipleri ayrıca dron kullanarak bölgeyi olası orman yangınlarına karşı sürekli gözetim altında tutuyor.

Balıkesir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yükselen hava sıcaklıklarının orman yangını riskini artırdığı belirtildi. Valilik açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“Yangın sezonu boyunca ateşli piknik yapılabilecek 18 kontrollü bölge, mesire alanları, tabiat parkları ve orman parklarında saat 20:00’dan ertesi sabah saat 09:00’a kadar mangal, semaver ve ateş yakılmasına izin verilmeyecektir. 8 kent ormanı ve orman parklarında ateşsiz piknik yapmak serbesttir. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından Edremit ve çevresi Kazdağları Milli Parklar bölgesindeki ormanlık alanlar, tabiat parkları, piknik-mesire yerleri orman yangını riskine karşı jandarma komando, trafik, motosiklet, çevre, doğa ve hayvanları koruma, atlı jandarma ile asayiş timleri tarafından orman bölge müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak yaya, dron ve insansız hava araçları ile kontrol edilmektedir.”

Ayrıca, 31 Ekim’e kadar ormanlara giriş ve çıkışların yasaklandığı açıklandı.

Exit mobile version