Kelime.com Veritabanı Deneme Erişimine Açıldı

Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi, araştırmacılarına Kelime.com Sözlükler Veritabanı'nın 30 Kasım 2024'e kadar deneme erişimini açarak, birçok önemli sözlüğe ulaşım imkanı sunmaktadır.

Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi, araştırmacılarına yönelik olarak Kelime.com Sözlükler Veritabanı’nı deneme erişimini açtı. 30 Kasım 2024 tarihine kadar kullanılabilecek bu veritabanı, Kamus-i Türki, Redhouse, Vankulu Lügatı ve Derleme Sözlüğü gibi birçok önemli sözlüğe erişim imkanı sunuyor.

Araştırmacılar, Kelime.com aracılığıyla aradıkları kelimelerin dil, tür, anlam ve etimolojik köken bilgilerini detaylı bir şekilde inceleyebilecek. Ayrıca aranan kelimenin benzerleri ve türevleri ile okunamayan kelimeleri de bulma fırsatına sahip olacaklar. Veritabanı; Türkçe, İngilizce, Osmanlıca, Arapça, Fransızca ve Farsça dillerinde kapsamlı sözlükler içeriyor.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, kullanıcıların kampüs dışından da erişim sağlaması için gerekli bilgilere ulaşabilecekleri bir link sunuyor. Kelime.com’a erişmek için buraya tıklanabilir.

Exit mobile version