Kültür Yolu Festivali Renkli Görüntülere Ev Sahipliği Yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin uluslararası marka değerini artırmak amacıyla bu yıl 16 şehirde düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin yedincisi, Nevşehir'de coşkuyla başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerini artırmak amacıyla bu yıl 16 şehirde düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin yedincisi, renkli etkinliklerle Nevşehir’de başladı. İkinci kez bu festivale ev sahipliği yapan Nevşehir, 3-11 Ağustos tarihleri arasında konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler, gastronomi deneyimleri ve her yaştan ziyaretçi için çeşitli etkinliklerle dolup taşacak.

Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika yerleşkesinde gerçekleştirilen açılış, renkli görüntülere sahne oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, “Bu yıl 16 ilimizde planladığımız Kültür Yolu Festivali’nin yedincisini Nevşehir’de başlattık. Festivalimiz 11 Ağustos’a kadar devam edecek ve 40 noktada yaklaşık 500 etkinlik düzenleyeceğiz. Gastronomiden tiyatroya, konserlerden çocuk atölyelerine kadar pek çok alanda kültürel ve sanatsal faaliyetlerle dolu özel bir program hazırladık.” dedi. Ayrıca Yazgı, “Nevşehir bizim için çok özel bir bölge. 60 milyon turist hedefimize ulaşmak için büyük çaba harcıyoruz ve bu tür festivaller önemli bir rol oynuyor. Avrupa Festivaller Birliği’nde de bu konuda övgüyle anılıyoruz. Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz bu kadar çok yönlü ve detaylı çalışmaları dünyada nadir festivallerde görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Valisi Ali Fidan ise, “İlimizde 9 gün sürecek Kültür Yolu Festivali’nin açılışını gerçekleştirdik. Bu süre boyunca 34 ayrı mekanda yaklaşık 400 etkinlik düzenlenecek. Bu festival, ilimizin ve Kapadokya’nın tanıtılması açısından büyük önem taşıyor. Çok sayıda sanatçıyı ve ressamı misafir edeceğiz ve Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini ziyaretçilere göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Festival süresince, Nevşehir’in unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini tanıtmak amacıyla özel şefler eşliğinde gastronomi etkinlikleri de yapılacak. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, “Bu sene Nevşehir’de 11 noktada Nevşehir’in gastronomisini tanıtmak amacıyla yeni bir planlama yaptık. Özel şeflerimizle birlikte, gelen misafirlere Nevşehir’in geleneksel yemeklerini tanıtmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Exit mobile version