Meteoroloji Hafta Sonu Hava Durumu Raporunu Yayınladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Haziran Cumartesi günü için son hava durumu tahminlerini yayınladı. Ülkenin birçok bölgesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği haziran ayının son günlerinde, hafta ortasından itibaren sıcaklıklarda belirgin bir düşüş yaşanacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu hava durumu tahminlerini il il yayınladı. Haziran ayı boyunca birçok ilde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta ortasından itibaren düşüşe geçti. Cumartesi günü İstanbul, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Sinop, Samsun, Erzurum, Kars, Van, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. İç kesimlerde sıcaklıklar 3 ila 6 derece azalırken, diğer bölgelerde mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi’nde hafta sonu hava durumu genel olarak az bulutlu ve açık olacak. Ancak cumartesi öğle saatlerinden itibaren Kırklareli ve İstanbul’un Karadeniz kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji, Marmara ile Kuzey Ege’de rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli (50-80 km/saat) eserek fırtına şeklini alabileceği uyarısında bulundu.

Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Ancak özellikle yüksek kesimlerde yer yer sağanak yağışlar görülebilir.

Nevşehir’de Hava Nasıl Olacak?

Düşen hava sıcaklıkları az da olsa Nevşehir’de de kendisini hissettirecek. Bugün Nevşehir’de hava parçalı az bulutlu olacak. En yüksek sıcaklık 26 derece, en düşük sıcaklık ise 15 derece olarak tahmin ediliyor. Hissedilen sıcaklık ise 19 derece civarında olacak. Nem oranı %31 seviyesinde seyredecek. KKD yönünden esen rüzgarın hızı ise 6.1 km/s olacak. Yağış ihtimali %4 olarak belirtilirken, bulut oranı %27 civarında olacak.

Nevşehir ilçelerinde ise hava durumu şöyle:

 

Exit mobile version