Meteoroloji’den 4 Kent için “Gök Gürültülü Sağanak” Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa için sarı kodla uyarıda bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Peki, Nevşehir'de hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “Türkiye için Uyarı Durumu” haritasında Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa sarı kodla işaretlendi. Bu bölgelerde yağışların zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Nevşehir’de Hava Durumu

Nevşehir’de bugün hava açık ve sıcaklık en yüksek 33°C, en düşük 16°C olacak. Hissedilen sıcaklık ise 28°C olarak tahmin ediliyor. Rüzgarın güneybatı yönünden 4.78 km/s hızla esmesi beklenirken, nem oranı %20 civarında olacak. Yağış ihtimali ise %14 seviyesinde.

Gün içinde yağmur beklenmeyen kentte yarın ise yağışlı bir hava bekleniyor. Cuma günü hafif yağmurun beklendiği Nevşehir’de sıcaklıkların yine 33° / 16° aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Nevşehir ilçelerinde günün sıcaklıkları şöyle:

Exit mobile version