MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Azerbaycan Erken Parlamento Seçimlerini Gözlemledi

MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Azerbaycan'ın erken parlamento seçimlerini gözlemleyerek ülkenin tüm topraklarında gerçekleştirilen seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Azerbaycan’ın erken parlamento seçimlerine yönelik gözlemlerini tamamladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) heyeti olarak seçim sürecini yakından takip eden Kılıç, gözlemlerini sabah saatlerinde Bakü’de başlattı. Ardından Kobustan ve Şamahı bölgelerindeki sandıklara ziyarette bulunarak seçimlerin çeşitli noktalarını inceledi.

Seçim gününün akşam saatlerinde, Bakü’de sandıkların kapanış anlarını da gözlemleyen Kılıç, Azerbaycan’ın bu seçimde önemli bir ilke imza attığını belirtti. Azerbaycan, Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklarda da sandık kurarak, 30 yıl aradan sonra ilk kez ülkenin tüm topraklarında milletvekili seçimi gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Filiz Kılıç, Azerbaycan’ın erken parlamento seçimlerinin Azerbaycan ve Türk dünyası için hayırlı olmasını diledi.

Exit mobile version