Milletvekili Emre Çalışkan’dan Esra Yıldız Kahraman’a Tam Destek

Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Paris 2024 Olimpiyatları'nda Tayvanlı rakibine karşı mağlup olarak üçüncülük elde eden milli boksör Esra Yıldız Kahraman'a tam destek verdi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Tayvanlı rakibine yenilerek üçüncü olan Nevşehirli milli boksör Esra Yıldız Kahraman, parmaklarıyla “X” işareti yaparak tepkisini tüm dünyaya gösterdi. Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hemşehrisi Esra Yıldız Kahraman’a tam destek verdi.

Milletvekili Emre Çalışkan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Nevşehirli milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda üçüncü olarak gururumuz oldu. Hemşehrimiz, Tayvanlı rakibi Lin Yu-Ting’in yüksek testosteron seviyeleri nedeniyle adil bir maç olmayacağı endişesini dile getirmişti. Maalesef korkuları gerçekleşti ve maç sonrası yaptığı “X” işareti bu mesajı oldukça anlamlı kıldı.

Tayvanlı boksör Lin Yu-Ting, 2023 Dünya Boks Şampiyonası’nda cinsiyet testini geçemediği için Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından diskalifiye edilmişti. Ancak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) bu sporcunun Paris 2024’te yarışmasına izin verdi. Bu durum, gelecek müsabakalarda adil rekabetin sağlanması adına dikkatle değerlendirilmesi gereken bir konudur.

Esra Yıldız Kahraman, bizim gönlümüzde şampiyondur ve Nevşehir’in gurur kaynağıdır. Kendisine tekrar tebriklerimi sunuyorum.”

Exit mobile version