Milli Sporcular Sancak Koşusuna Katılacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Nevşehir'de 15 sporcunun katılım göstereceği 'Sanacak Koşusu' gerçekleştirilecek.

Nevşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla düzenlenen 15 Temmuz Sancak Koşusu gerçekleştirilecek.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde organize edilen etkinlikte, sporcular ay yıldızlı sancağı taşımak için toplam 2 buçuk kilometre boyunca koşacak. Koşunun amacı; inanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızla birlikte tüm şehitlerimizi anarak onların anısını yaşatmak. Bu anlamlı koşuda sporcular, 100 metre koştuktan sonra sancağı bir sonraki sporcuya devredecekler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehitlerin anısını nesilden nesile aktarmak amacıyla her yıl düzenlenmesi planlanan “Sancak Koşusu”, bu yıl 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 22.00’de tüm illerde aynı anda başlayacak.

Kapadokya Kültür Merkezi önünden başlayıp Nevşehir Valiliği’nde son bulacak olan koşuda, Nevşehirli 25 milli sporcu 25 sporcu yer alacak.

Exit mobile version