Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Strazburg’daki İlk Toplantısına Katıldı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye’yi temsil eden ulusal heyetin bir parçası olarak Strazburg'daki ilk toplantısına katıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde (YBYK) Türkiye’yi temsil eden ulusal heyetin bir parçası olarak Fransa’nın Strazburg kentindeki toplantılara katıldı. Başkan Arı, geçtiğimiz gün Türk heyetiyle birlikte ilk resmi toplantısına katılarak Türkiye adına önemli görüşmelere imza attı.

2024-2026 yılları arasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye’yi temsil edecek olan Rasim Arı, Strazburg’da düzenlenen 47. Genel Kurul Toplantısı’nda yer aldı. Arı, kongrede yeni üyeler için düzenlenen seminere katıldıktan sonra Türk heyetiyle birlikte istişare toplantıları ve siyasi grup görüşmelerine de iştirak etti. Ayrıca Genel Kurul Genel Sekreteri ile de bir araya gelerek çeşitli konularda temaslarda bulundu.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 47. Genel Kurulu, 17 Ekim’e kadar devam edecek.

Gündemde yer alan önemli başlıklar arasında Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın uygulanması, dijitalleşme ve yapay zekanın bölgesel yönetişimdeki rolü, döngüsel ekonominin teşvik edilmesi ve yaşlı bireyler için sosyal bakım hizmetlerine erişim gibi konular bulunuyor. Kongre, bu başlıklar üzerinde görüşmeler yaparak yerel ve bölgesel demokrasiyi güçlendirmeyi hedefliyor.

Genel Kurul’un son gününde ise, Türkiye’de 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler ele alınacak ve bu konudaki raporlar görüşülerek tartışılacak.

Exit mobile version