Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’dan Büyükelçilere Davet

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ankara'da bir araya geldiği büyükelçilere, şehrin turizm potansiyelini tanıtarak Nevşehir'e yatırım ve ziyaret çağrısında bulundu.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ankara’da gerçekleştirdiği temaslarda Moldova, Meksika, Singapur, Ukrayna, Sri Lanka, Hırvatistan, Pakistan ve Hollanda’nın büyükelçileriyle bir araya geldi. Başkan Arı, Nevşehir’in turizm potansiyelini uluslararası arenada tanıtmak ve şehre yeni yatırımlar kazandırmak amacıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Arı, turizme kazandırılan ve “Nevşehir’in kaderini değiştirecek” olarak nitelendirdiği Kayaşehir projesi hakkında büyükelçilere bilgi verdi. Kayaşehir, dünyanın en büyük kaya oyma yerleşim merkezi olarak kabul ediliyor ve bu bölgenin turistik cazibesini artırmak için yerli ve yabancı birçok yatırımcıyla görüşmeler sürüyor.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Moldova Büyükelçisi Dimitri Croitor ile bir araya gelen Arı, her yıl Türkiye’ye gelen 300 binden fazla Moldovalı turistin Nevşehir’i ve Kayaşehir’i ziyaret etmelerini teşvik edecek projeler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Arı, Meksika’nın 214. Bağımsızlık Yıl Dönümü kutlamaları dolayısıyla düzenlenen etkinlikte de yer aldı.

Bu programda Meksika, Singapur, Ukrayna, Sri Lanka, Hırvatistan, Pakistan ve Hollanda büyükelçileriyle görüşen Arı, büyükelçileri Kapadokya’nın kalbi Nevşehir’e davet ederek, bölgenin turizm fırsatlarını anlattı.

Exit mobile version