Nevşehir Belediye Meclisi Ağustos Toplantısı Gerçekleşti

Nevşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını Belediye Başkanı Rasim Arı’nın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, belediyenin güncel mali durumu ve devam eden projeler hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın başkanlığını yaptığı Nevşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı, tamamlandı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Ahmet Çöler, Hasan İler ve Veli Kırşehirli de katıldı.

Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.

Başkan Arı, toplantıda şehrin mali durumu ve yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Geçmişte arsa satışı ve kredi çekimi için yetki aldıklarını belirten Arı, bu yetkileri sadece önlem olarak aldıklarını ve şu ana kadar bu konuda bir adım atmadıklarını vurguladı. Belediye borçlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Arı, SGK ve vergi borçlarının ödeneceğini ve yıl sonunda belediyenin denk bütçe ile kapatılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Kayaşehir projesine dair önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Başkan Arı, otel yapımı için üç farklı alan belirlendiğini ve bu projelerin şehre ekonomik katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında bilgi vererek, Paraguay ve Meksika Büyükelçileri ile yapılan istişarelerin verimli geçtiğini ve her iki büyükelçinin de yakın zamanda Nevşehir’i ziyaret edeceklerini duyurdu.

Arı, konuşmasının sonunda Kastamonu’da görev yapan polis memuru Ahmet Şahan’ın şehit olmasını derin bir üzüntüyle karşıladığını ifade etti ve başsağlığı dileklerinde bulundu.

Ayrıca Filistin halkına başsağlığı dileyerek, Hamas lideri İsmail Haniye’nin suikastını kınadı ve şehadetinin makbul olmasını temenni etti.

Exit mobile version