Nevşehir Belediyesi Gençlik Ofisi Hizmete Girdi

Nevşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik hizmetler sunmak amacıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kampüsü’nde yeni bir gençlik ofisi açtı.

Nevşehir Belediyesi tarafından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sezai Karakoç Yaşam Merkezi’nde kurulan Gençlik Ofisi, düzenlenen törenle faaliyete başladı. Açılış törenine katılan Belediye Başkanı Rasim Arı, gençlerle yakından ilgilendi. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerle sohbet eden Arı, onlara çay ve ayran ikramında bulunarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende, açılış kurdelesini kesen Başkan Arı, gençlerle birlikte ofisi gezdi. Öğrencilerin sosyal ve akademik hayatlarını desteklemek amacıyla kurulan bu merkezde, ücretsiz internet ve bilgisayar erişimi gibi olanaklar sunulacağını belirtti. Gençlerin burada ders çalışıp dinlenebilecekleri alanlar bulabileceklerini söyleyen Arı, ofisin aynı zamanda kişisel gelişim ve kariyer odaklı kurslar ve seminerler için de kayıt imkânı sunduğunu ifade etti.

Gençlerin eğitim hayatlarına katkıda bulunmayı hedefleyen bu merkezin, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) bünyesinde düzenlenecek çeşitli programlarla da destekleneceği açıklandı. Arı, farklı şehirlerden gelen öğrencilere Nevşehir’de kendilerini evlerinde gibi hissedecekleri bir ortam sunacaklarını vurguladı ve şunları söyledi: “Burası sadece bir kamu alanı değil, sizlerin mekânı. Belediye olarak tüm tesislerimizi halkın malı olarak görüyoruz. Gençlik Ofisi, özgürce vakit geçirebileceğiniz bir yer olarak tasarlandı.”

Başkan Arı, Nevşehir’e gelen gençleri şehre değer kattıkları için tebrik ederek, onların her zaman yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Exit mobile version