Nevşehir Belediyesi, Kayaşehir’i Dünyaya Tanıtmaya Devam Ediyor

Nevşehir'de düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısına katılan yabancı heyet, tarihi Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret etti.

Nevşehir, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi’nin 42. toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan yabancı delegeler, Nevşehir’in önemli tarihi ve turistik noktalarından biri olan Kayaşehir’i ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kayaşehir, 2014 yılında “Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında gün yüzüne çıkarılmış ve 2020’de turizme kazandırılmıştı.

Komite üyeleri, Nevşehir Belediyesi yetkililerinden Kayaşehir’de bulunan tarihi yaşam alanları, tüneller, kilise ve bezirhane hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında açıklama yapan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, farklı ülkelerden gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arı, Kayaşehir’in Kapadokya’daki en gözde turizm destinasyonlarından biri haline geldiğini ve ziyaretçilerin bölgeye hayran kaldığını belirtti.

Arı ayrıca bu tür organizasyonların Kayaşehir’in tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayarak, “AB Karma İstişare Komitesi üyeleri iki gündür Nevşehir’de. İstanbul dışında bu toplantılara ev sahipliği yapan ilk iliz. 22 Ekim’de ise 30’a yakın büyükelçi ile yine bir etkinlik düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Heyet, restorasyonu tamamlanan 19. yüzyıla ait Meryem Ana Kilisesi’ni de ziyaret ederek incelemelerini sürdürdü.

Exit mobile version