Nevşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları Yeni Dönemi Başladı

Rasim Arı'nın katılımıyla Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün organizasyonuyla hayata geçirilen Yaz Spor Okulları için açılış töreni düzenlendi.

Nevşehir Belediyesi tarafından çocuk ve gençlere sağlıklı bir yaşam kültürü kazandırmak amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın yeni dönemi başladı. Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla hayata geçirilen Yaz Spor Okulları, çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlarken, sosyalleşmelerine ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyor.

Açılış töreni kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü, Nevşehir Belediyesi önünden başladı. Belediye Başkanı Rasim Arı, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri, sporcular ve aileleri ile birlikte Gazi Stadı’na yürüdü. Stadta sporculara ve ailelerine hitap eden Başkan Arı, Yaz Spor Okulları’nda 15 farklı branşta eğitim verileceğini duyurdu. Atletizm, Futbol, Halter, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Spor Tırmanışı, Güreş, Teakwondo, Voleybol, Engelli Atletizm, Geleneksel Okçuluk, Su Topu, Modern Okçuluk, Pilates ve POMEM ve BESYO Hazırlık branşlarında bini aşkın çocuk ve genç, profesyonel antrenörler eşliğinde eğitim alacak.

Başkan Arı Yaz Spor Okulları açılışında şu konuşmayı yaptı:

Benim ’İki gözümün nuru dediğim’ iki kıymetli kesim var. Birincisi; ablalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz. Onlar benim gözümün nuru. Diğer gözümün nuru ise; gençlerimiz, çocuklarımız, evlatlarımız, yavrularımız. Bu iki kesim söz konusu olduğu andan itibaren akan sular durur benim için. Bunu her yerde söylüyorum. Ankara’da o büyük büyük gördüğünüz abiler var ya? Kendilerini büyük gören abiler. Onlara vardığımda da ‘Nevşehir’de senin başarının sebebi ne?’ dediklerinde ablalarım ve evlatlarım diyorum. Onlar ‘gençlerden ne olur çoluk, çocuk’ diyorlar. Ama benim için onlar kıymetli. Park park dolaşıp yavrularımla beraber olduğumda benimle alay ediyorlardı. ‘Hayırdır çocuk çolukla ne işin var?’ diyorlardı. Çünkü; yavrularımızı, çocuklarımızı maalesef siyasetteki büyük abiler oy olarak görüyorlardı. Yavrularımla geçirdiğim vakti boşa harcanan zaman olarak görüyorlardı. Ama ben çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığına, sıhhatine, ruhsal ve fiziksel gelişimine destek olmak için ben onlarla birlikte oluyordum. Bunu anlamayanlara anlatmış olduk. O yüzden benim için kıymetlisiniz. Nevşehir’de yaptığımız her iş, attığımız her adım gençlerimizin yarına dair hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha iyi hazırlanmaları için. Onlara yatırım yaptığımız andan itibaren bu şehir kıymetli hale gelir. O yüzden siz gençlerin kendi evlatlarımdan hiçbir farkınız yok. Her biriniz benim evlatlarımsınız.

Konuşmasının ardından sporcular ve aileleri ile fotoğraf çektiren Başkan Arı, sporculara başarılar diledi.

Açılış töreni sonrasında sporcular, eğitmenleri eşliğinde antrenmanlarına başlarken, çocuklar ise alana kurulan şişme oyun gruplarında doyasıya eğlendi. Etkinliğe katılan sporcular ve ailelerine belediye görevlileri tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Exit mobile version