Nevşehir Belediyesi’nden Isınma Desteği

Nevşehir Belediyesi, hava kirliliğini azaltmak ve dar gelirli aileleri doğalgaza yönlendirmek amacıyla kombi ve petek desteği sunacak.

Nevşehir Belediyesi, kömür kullanımını azaltarak hava kirliliğiyle mücadele etmek ve dar gelirli aileleri doğalgaz kullanımına yönlendirmek amacıyla kombi ve petek desteği kapsamında ısınma yardımı sunacak. Destek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında sağlanacak.

Belediyenin yaptığı açıklamaya göre şehir genelinde özellikle düşük gelirli ailelerin yaşadığı konutlarda kömür yerine doğalgaz kullanımına geçilmesi hedefleniyor. Projeyle, doğalgaz tesisatı bulunmayan ve kömürle ısınan haneler, sağlanan kombi ve petek desteği ile alternatif temiz yakıt kullanımına teşvik edilecek.

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların evlerinde kombi ve petek olmaması ve başvuru yapacakları konutun sahibi olmaları gerekiyor. Başvurular, 30 Eylül 2024 tarihine kadar Nevşehir Belediyesi’ne bağlı Turkuaz Masa’ya yapılabilecek. Detaylı bilgi almak isteyenler, Turkuaz Masa’ya şahsen giderek ya da 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak gerekli bilgilere ulaşabilecekler.

Exit mobile version