Nevşehir Deneyap Teknoloji Atölyesi Öğrencileri Güneş Enerjisi Santrallerini Ziyaret Etti

Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, "Deneyap Türkiye" projesi kapsamında Nevşehir'de gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı iş birliğiyle yürütülen “Deneyap Türkiye” projesinin Nevşehir’deki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu proje kapsamında, Nevşehir’de kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde ortaokul 4. ve 5. sınıf, lise 8. ve 9. sınıf ile lise hazırlık sınıfı öğrencilerine ücretsiz olarak Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Yapay Zekâ, Enerji Teknolojileri, Siber Güvenlik, Yazılım Teknolojileri ve Nanoteknoloji gibi çeşitli teknoloji eğitimleri veriliyor.

Atölyede eğitim alan öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte görebilmeleri için çeşitli teknik geziler düzenleniyor. Bu kapsamda, “Enerji Teknolojileri” konusunda eğitim alan öğrenciler, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesi Çakıllı köyü ve Kaymaklı kasabasında bulunan Güneş Enerjisi Santralleri’ni ziyaret etti. Gezide öğrencilere, güneş enerjisi santrallerinin nasıl çalıştığı ve elektrik üretim süreci detaylı olarak anlatıldı. Öğrencilerin merak ettiği sorular da uzmanlar tarafından yanıtlandı.

Şahin, bu tür teknik gezilerin öğrencilerin motivasyonunu ve algısını artırdığını belirterek, geziye katkı sağlayan Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, T3 Vakfı Nevşehir İl Temsilciliğine, Güneş Enerjisi Santralleri firma yetkililerine ve katılım gösteren öğrencilere teşekkürlerini iletti. 2024 Yılı İl Sanayi ve Teknoloji Çalışma Planı çerçevesinde düzenlenen bu faaliyetlerin, gençlerin teknoloji alanındaki bilgi ve deneyimlerini artırmada büyük rol oynadığını vurguladı.

Exit mobile version