Nevşehir Gençlik Merkezi Roket Takımı Türkiye İkincisi Oldu

Nevşehir Gençlik Merkezi Kapadokya Roket Takımı, TEKNOFEST 2024 Roket Yarışmalarında "TARIK III" isimli roketiyle Türkiye 2’ncisi oldu ve üç ödül kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Nevşehir Gençlik Merkezi Kapadokya Roket Takımı, TEKNOFEST 2024 Roket Yarışmalarında “TARIK III” isimli roketleriyle Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza atarak ikinci oldu.

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST festivalinde, takım ayrıca üç ayrı kategoride ödül kazandı. Nevşehir ekibi, Yüksek İrtifa kategorisinde en yüksek puanı alan takım olmanın yanı sıra, “En İyi Takım Ruhu” ve “En İyi Tasarım” ödüllerini de aldı.

Ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın elinden alan Kapadokya Roket Takımı, Nevşehir’i gururla temsil etti. Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, gençlerin bu önemli başarıları üzerine açıklamalarda bulundu. Özdemir, gençlerin TEKNOFEST 2024’teki azimli çalışmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Nevşehir Gençlik Merkezi olarak TEKNOFEST’te kazandığımız başarılar, gençlerimizin ne kadar yetenekli ve azimli olduklarını gösteriyor. Gençlik merkezimiz içerisinde yer alan Robotik Kodlama kurslarımız ve Deneyap Atölyemiz ile gençlerimizin bilişsel yönüne sağladığımız katkıların meyvelerini böylesine kıymetli bir organizasyon olan TEKNOFEST’te alıyor olmamız ve yüksek irtifa alanında aldığımız ödüllerle Nevşehir’de bir ilki başarıyor olmamız bizleri gururlandırıyor ve heyecanlandırıyor.”

Özdemir, gençlerin teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarının, Nevşehir’i marka şehir haline getirme hedeflerine katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, projeye adını veren merhum Tarık Kesekçi’yi anarak sözlerine şu şekilde devam etti:

“BAYKAR’ın Nevşehirli uçak mühendisi merhum Tarık Kesekçi kardeşimize ithafen yapılan bu projenin ne kadar anlamlı olduğunu biliyoruz, bu vesileyle yaptığı çalışmalarla gençlerimize büyük bir rol model olan ilimizin gururu rahmetli Tarık Kesekçi’yi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu projenin başarısında emeği geçen danışman hocamıza, takım arkadaşlarımıza, her zaman gençlerimizin yanında olan Nevşehir Gençlik Merkezimize ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Exit mobile version