Nevşehir Hava Durumu: 25 Haziran 2024

Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kırşehir, Yozgat ve Aksaray'da yaşayan vatandaşların önümüzdeki üç gün boyunca sıcak havalara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Detaylar haberimizde…

Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Nevşehir’de güneşli havaların etkisi hissediliyor. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalarda, dışarıya çıkacak vatandaşların sıcaklıklara dikkat etmeleri gerektiği sık sık vurgulanıyor.

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, hava durumu ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Ankara, Konya, Kayseri, Eskişehir, Sivas, Çorum, Yozgat, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırıkkale, Karaman, Kırşehir ve Çankırı illerine uyarılarda bulundu. Ayrıca İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ve Trakya bölgelerinde de aşırı sıcaklıkların görüleceğini belirtti.

Orhan Şen, “Bugün itibarıyla Doğu Anadolu’nun güneyi dışında ülke genelinde yağış beklenmiyor. Önümüzdeki bir hafta boyunca yağış görünmüyor. İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısı ve Trakya bölgelerinde aşırı sıcaklar bekleniyor.” şeklinde konuştu.

Nevşehir Hava Durumu

Nevşehir’de hava açık olacak ve en yüksek sıcaklık 32°C, en düşük sıcaklık ise 18°C olarak tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey yönünden 1.97 km/s hızında esecek, nem oranı ise %24 civarında olacak.

Nevşehir merkezde hissedilen yüksek sıcaklıklar ilin ilçelerinde de aynı şekilde etkisini gösterecek. 25 derecenin üzerinde bulunan hava sıcaklıkları güneş geçme riskini artırdığından dolayı öğle saatlerinde gölge ortamlarda bulunmak önem taşıyor.

Exit mobile version