Nevşehir Hava Durumu: 27 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu haritasını paylaştı ve ülke genelinde etkisini gösteren kavurucu sıcakların sona ereceği tarihi açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu raporunu yayımlayarak ülke genelindeki aşırı sıcakların yakında sona ereceğini duyurdu. Uzun süredir etkili olan kavurucu sıcaklar, 28 Haziran Cuma gününden itibaren yerini mevsim normallerine bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava ile karşılaşacak.

Nevşehir’de hava açık olacak. En yüksek sıcaklık 27 derece, en düşük sıcaklık ise 12 derece olarak tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey-kuzeydoğudan 3.57 km/s hızında esecek. Nem oranı ise yüzde 18 civarında olacak.

Nevşehir’in İlçelerindeki Durum

Nevşehir’in ilçelerinde de açık ve güneşli hava beklenirken merkeze göre daha düşük sıcaklıklar söz konusu. Yaz aylarında yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan Nevşehir ilçelerinde bugünkü hava durumu şöyle:

Exit mobile version