Nevşehir İl Özel İdare Ekipler Çocukların Güvenliği İçin Yol İşaretleme Çalışmaları Yaptı

Nevşehir İl Özel İdare ekipleri, köylerdeki okul yollarında yaya işaretlemeleri ve levhalama çalışmaları yaparak çocukların güvenli ulaşımını artırmayı hedefliyor.

Nevşehir İl Özel İdare ekipleri, köylerdeki okul yollarında çocukların güvenliğini artırmak amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Yapılan yaya işaretlemeleri ile çocukların okula daha güvenli ulaşmaları sağlanıyor.

Köylerdeki yol çalışmalarını tamamlayan İl Özel İdaresi ekipleri, bu yollar üzerinde levha ve işaretleme çalışmaları yaparak ulaşımın güvenliğini artırmayı hedefliyor. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri; Boğaz, Balcın, Çardak ve Hacıbektaş’a bağlı Hasanlar köylerinde levhalama çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Avanos-Göreme bağlantı yolunda devam eden çalışmalar nedeniyle hasar gören levhaların da yenileri ile değiştirildiği bildirildi.

Yapılan yol ve levha çalışmalarının yanı sıra, köylerdeki yayaların ve sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla yatay işaretlemelere de dikkat edildi.

Özellikle Hacıbektaş’a bağlı Hasanlar, Kayaaltı, Kızılağıl, Karaburna, Acıgöl’e bağlı Tepeköy, Tatlarin, İnallı, Karapınar, Ağıllı, Kurugöl ve merkeze bağlı Boğaz köylerinde, okul bölgelerinde “önce yaya” uygulaması kapsamında yatay işaretlemeler yapıldı.

Yapılan çalışmaların ardından yetkililer, sürücülerden ve yayalardan trafik işaret levhalarına ve yatay işaretlemelere uymalarını talep etti. Bu adımlar, çocukların güvenli bir şekilde okullarına ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Exit mobile version