Nevşehir İl Özel İdaresi Kentte Sinek Mücadelesini Sürdürüyor

Nevşehir İl Özel İdaresi, Kızılırmak Nehri çevresinde sineklerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor ve 310 litre biyolojik ilaç kullanarak halk sağlığını korumayı hedefliyor.

Nevşehir İl Özel İdaresi, Kızılırmak Nehri’nin geçtiği bölgelerde ve çevresindeki köylerde sineklerle mücadele çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürüyor. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü personeli, Kızılırmak çevresindeki belirlenen yedi noktada, Simillium SPP mücadelesi kapsamında ilaçlama işlemini 8’inci kez gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalarla birlikte 310 litre biyolojik ilaç kullanılarak, Kızılırmak çevresindeki Simillium sineği popülasyonunun kontrol altına alınması ve vatandaşların sağlıklı bir yıl geçirmesi hedefleniyor.

Yetkililer, Simillium türüne karşı en etkili mücadelenin larvalara yönelik olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, zararlı türlerin erişkin hale gelmeden kontrol edilmesi, düzenli popülasyon takibiyle sağlanıyor. Bu süreçte ekosisteme ve diğer canlılara zarar vermeyen biyolojik larvasit ile ilaçlama yapılıyor.

İlaçlama çalışmaları, İl Özel İdaresi tarafından 15 gün aralıklarla devam edecek. Ayrıca sivrisinek ve karasinekle mücadele için ULV (Ultra Low Volume) adı verilen modern cihazlarla açık alanlarda da ilaçlama işlemleri gerçekleştirilecek. Bu uygulamalarda, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığı açısından uygun bulunan ilaçların kullanıldığı bildirildi.

Exit mobile version