Nevşehir ile Meksika Arasında Turizm ve Kültürel İşbirliği Rüzgarı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez ile verimli bir görüşmeler yaparak turizm ve kültürel işbirliği anlaşması için adım attı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında, Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Valdez ile görüşmesinin ardından Meksika Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez ile yapılan görüşmeye, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer ve Meksika’nın Kapadokya Fahri Konsolosu Yavuz Demir de katıldı.

Başkan Rasim Arı, Kapadokya’nın kalbi olan Nevşehir hakkında Büyükelçi Hernandez’e bilgi vererek, 2023 yılında bölgeyi en çok ziyaret eden ülkeler arasında Meksika’nın da bulunduğunu vurguladı. Arı, “Nevşehir’in ve Kapadokya’nın Meksika’da daha iyi tanıtılması ve turist sayısının artırılması için Meksika Büyükelçiliği ile işbirliği yapmak istiyoruz. Ayrıca, Meksikalı turizmciler ve yerel yönetimlerle eğitim, sanat ve gençlik projelerinde ortak çalışmalar yürütmeyi arzuluyoruz.” dedi.

Arı, Kapadokya ve Meksika arasındaki benzerliklere dikkat çekerek, her iki bölgede de balon ve turizm festivallerinin düzenlendiğini ve Dünya Miras Listesi’nde yer alan antik kentlerin bulunduğunu belirtti. Ayrıca Büyükelçi Hernandez’i Nevşehir’e davet eden Arı, Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi hakkında bilgiler verdi.

Büyükelçi Hernandez ise Başkan Arı’ya teşekkür ederek en kısa sürede Nevşehir’i ziyaret edip Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi’ni görmek istediğini ifade etti. Görüşmede ele alınan işbirliği konularında kısa süre içinde gerekli çalışmalara başlanacağını da belirtti.

Exit mobile version