Nevşehir Kültür Yolu Festivali 3 Ağustos’ta Başlıyor

3-11 Ağustos tarihleri arasında dolu dolu bir etkinlik programına sahip Nevşehir Kültür Yolu Festivali gerçekleştirilecek. Festival detayları ise belli olmaya başladı.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, merakla beklenen Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nin 3 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu. Bu yıl birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan festival, kültür ve sanat tutkunlarını bir araya getirecek.

Festival kapsamında, ünlü dijital sanatçı Refik Anadol’un “Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları” adlı sergisi de sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 3-11 Ağustos tarihleri arasında Meryem Ana Kilisesi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Festivalin diğer dikkat çeken etkinlikleri arasında “Eskizden Piksele Anatolia Edition” sergisi yer alıyor. Bu sergi, Kapadokya Üniversitesi Fabrika Yerleşkesi Mahzen’de 3-11 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Sahnesi, Yüzyıllık Destan serisi ile sanatseverleri büyüleyecek. “Yüzyıllık Destan: Ateş” 3 Ağustos’ta, “Yüzyıllık Destan: Savaş” ise 4 Ağustos’ta sahnelenecek. Aynı sahnede, 5 Ağustos’ta “Trendeki Kız”, 6 Ağustos’ta ise “Majestik” gösterimleri yapılacak.

Festival süresince Kızılırmak Kenarı’nda Art Meydan etkinlikleri de 3-11 Ağustos tarihleri arasında katılımcılarla buluşacak.

Müzikseverler için de zengin bir program sunan festivalde, Orhan Hakalmaz 8 Ağustos’ta, Gökhan Ünver 10 Ağustos’ta, ve Ömer Başdoğan – Mehmet Akif Ersoy 11 Ağustos’ta Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde sahne alacak. Canan Anderson’ın keman gösterisi ise 9 Ağustos’ta Paşabağları Vadisi’nde gerçekleşecek. Aynı gün Saye de Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde performans sergileyecek.

Paşabağları Vadisi’nde 5 Ağustos’ta Tuluyhan Uğurlu’nun “Güneş Ülke Anadolu” performansı, 6 Ağustos’ta “Dillerden Gönüllere Şarkılar Türküler” konseri ve 10 Ağustos’ta Anjelika Akbar’ın konseri sanatseverlerle buluşacak.

Exit mobile version