Nevşehir Kültür Yolu Festivali Bugün Başlıyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali bugün yedinci durağı olan Nevşehir'de başlıyor. Festival kapsamında birçok etkinlik ve konser vatandaşlarla buluşacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerini artırmak amacıyla bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin yedinci durağı olan Nevşehir, 3-11 Ağustos tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlayacak.

Nevşehir, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne ikinci kez ev sahipliği yaparak, konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler, gastronomi deneyimleri ve her yaşa hitap eden etkinliklerle 9 gün boyunca kültürel zenginliklerini sergileyecek. 40’a yakın noktada gerçekleştirilecek 500’den fazla etkinlik halkla buluşacak.

Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesi’nde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi’nin katılımıyla başlayacak olan festivale tüm halk davetli.

Festivalin ilk gününde, 03 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 21:00’de Bengü, Göreme Festival Alanı’nda sahne alacak.

Exit mobile version