Nevşehir Sağlık Müdürlüğü’ne Çalışan Sağlığı Merkezi Yetki Belgesi Verildi

Nevşehir Sağlık Müdürlüğü, Çalışan Sağlığı Merkezi'ne (ÇASMER) iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sunma yetki belgesi verildi.

Nevşehir Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Çalışan Sağlığı Merkezi (ÇASMER), Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sunmak üzere yetkilendirilen merkezler arasına katıldı. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Çalışma Bakanlığı’ndan aldığı yetki belgesi, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar’a teslim edildi.

Çalışan Sağlığı Merkezleri, Türkiye genelinde yaklaşık 30 ilde faaliyet gösteriyor ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri (OSGB) ile aynı yasal çerçevede hizmet veriyor. Nevşehir’de de 9 özel OSGB, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sağlarken, ÇASMER’in yetkilendirilmesiyle bu hizmetlerin kamu bünyesinde de sunulması sağlanacak.

Nevşehir Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, merkezin yönetiminde görev alan Şube Müdürü ve B sınıfı iş güvenliği uzmanı Bülent Filizer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Yusuf Cahit Dönmez, Destek Hizmetleri Başkanı Mustafa Güçlü, Başkan Yardımcısı Aslı Ertaş, İşyeri Hekimi Uzman Dr. Emel Banu Elmacı, iş güvenliği uzmanları Gamze Budak ve Yasemin Kılıç Şahin ile birim çalışanı Fatih Yavaş’a teşekkür ederek başarılar diledi.

Yetki belgesinin takdimiyle birlikte Nevşehir’deki işyerlerine sunulacak iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin, çalışanların sağlık ve güvenlik standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Exit mobile version