Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde Türkiye-Almanya Danışma Günleri Başladı

25-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye-Almanya Danışma Günleri, Nevşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde başladı.

25-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye-Almanya Danışma Günleri etkinliğinin açılışına SGK Nevşehir İl Müdürü Mehmet Baltacı, Almanya Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü Ulrike Foster ve ekibi ile Sosyal Güvenlik Kurumu Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Ramazan Elma ve heyeti katılım sağladı.

Açılış konuşmasında Mehmet Baltacı, 1 Aralık 1965 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’ne dikkat çekerek bu sözleşme sayesinde Almanya’da çalışan Türk vatandaşları ve ailelerinin, sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanabildiğini belirtti.

Baltacı, etkinliğin Nevşehir’de ilk kez düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde ve Yozgat’ta yaşayan Türk ve Alman vatandaşları ile aile üyeleri, bu etkinlik sayesinde Türk ve Alman uzmanlarla birebir görüşerek bilgi alma fırsatı bulacaklar. Danışma Günleri üç gün sürecek ve bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm Kurumumuz ve Alman Sigorta Kurumu yetkililerine teşekkür ediyorum. Danışma Günleri’nin sigortalılarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Etkinlik boyunca, katılımcılar sosyal güvenlik hakları ve yükümlülükleri konusunda uzmanlarla birebir görüşmeler yaparak detaylı bilgi alabilecekler. Bu sayede, Türkiye ve Almanya’da sosyal güvenlik sistemleri hakkında merak edilen konular açıklığa kavuşacak.

Exit mobile version