Nevşehir Ticaret Borsası, Muharrem Ayı Dolayısıyla Zahire Pazarında Aşure Dağıttı

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB), her yıl düzenlediği aşure dağıtımını bu yıl da Zahire Pazarı'nda gerçekleştirdi.

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB), her yıl düzenlediği geleneksel aşure dağıtımını bu yıl da Zahire Pazarı’nda gerçekleştirdi. Muharrem Ayı münasebetiyle düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara aşure ikram edildi.

Etkinlik, Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel’in duasıyla başladı. Daha sonra, Nevşehir Valisi Ali Fidan, MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, MHP Nevşehir İl Başkanı Ali Akkoç ile birlikte vatandaşlara aşure dağıttılar.

Aşure dağıtımına ayrıca Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Ali Öbekli, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, NTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Erdoğan, NTB Genel Sekreteri Uslu Tombalak, çeşitli sanayici ve işadamları, daire müdürleri, zahire pazarı esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, aşure günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Aşure gününün, milletimizin huzur, güven, sevgi ve saygı çerçevesinde bir araya geldiği bu dönemde hayatımıza ayrı bir tat ve renk katmasını temenni ediyorum” dedi. Salaş, toplumsal birlik ve barışın devamı için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, “Manevi değerlerimizi güçlendiren bu etkinliklere katılan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Valisi Ali Fidan da aşure gününün insanlık için büyük bir anlam taşıdığını vurgulayarak, “Aşure pişirmek ve ikram etmek, yardımlaşma ve dayanışmanın yanı sıra dinimizin güzel bir geleneğidir.” dedi ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliğin ardından Vali Fidan ve beraberindeki heyet, Zahire Pazarı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

Exit mobile version