Nevşehir Uçurtma Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Nevşehir Belediyesi’nin Kayaşehir’de düzenlediği Uçurtma Şenliği, ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşip renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu.

Nevşehir Belediyesi tarafından Kayaşehir’de büyük bir coşku ile düzenlenen Uçurtma Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe katılan aileler, Türk bayraklı uçurtmalarla gökyüzünde görsel bir şölen oluşturdu.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, kentin il oluşunun 70. yılı dolayısıyla düzenlenen “70. Yılda 70 Etkinlik” programı kapsamında Uçurtma Şenliği organize etti. Kayaşehir’deki şenlik alanında binlerce vatandaş uçurtmalarını belediye tarafından ücretsiz dağıtılan uçurtmalarla havalandırdı. Üzerinde ay yıldızlı Türk bayraklarının bulunduğu rengârenk uçurtmalar, gökyüzünde adeta bir bayram havası estirdi.

Şenliğe Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, eşi Melek Arı ve oğlu Haktan Arı ile birlikte katıldı. Şenlik boyunca çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Arı, uçurtma uçurarak minik katılımcılara çeşitli hediyeler dağıttı. Organizasyona gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Arı, Uçurtma Şenliği’nin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ve bu etkinliği her yıl geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Başkan Rasim Arı, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Gösterilen ilgi ve sevgi bizleri çok mutlu ediyor. Bu sevgiye layık olmaya çalışacağız. Nevşehir’e olan vefa borcumu, hizmet ve sevgiyle ödeyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Nevşehirli aileler ve çocuklar, şenlik boyunca eğlenceli vakit geçirirken, gökyüzündeki uçurtmalar etkinliğin simgesi haline geldi.

Exit mobile version