Nevşehir’de 1. Kabak Çekirdeği Festivali Bu Hafta Sonu Başlıyor

Nevşehir Belediyesi, bu hafta sonu Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde 1. Kabak Çekirdeği Festivali'ni düzenleyerek yerel lezzetleri ve üreticileri tanıtmayı amaçlıyor.

Nevşehir Belediyesi, bu yıl ilki düzenlenecek olan Kabak Çekirdeği Festivali’ni 19 Ekim 2024 Cumartesi günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleştirecek. Festival, yerel üreticileri desteklemek ve coğrafi işaretli Nevşehir kabak çekirdeğinin tanıtımını yapmak amacıyla organize ediliyor.

TÜİK verilerine göre Türkiye’de kabak çekirdeği üretiminde birinci sırada yer alan Nevşehir, festivalde katılımcılara kabak çekirdeği, kuru fasulye, pilav gibi yöresel lezzetler sunacak. Ayrıca etkinlikte pekmez, köftür, Nevşehir simidi ve kuru üzüm gibi yerel tatlar da ikram edilecek.

Festival süresince, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Güzel Sanatlar Merkezi eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek konserde ise Nevşehir Türküleri seslendirilecek.

Festival öncesinde ise Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Acıgöl ilçesine bağlı Tepeköy’de çiftçilerle birlikte kabak hasadına katılarak etkinliğe destek verecek.

Exit mobile version