Nevşehir’de 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit Okundu

Nevşehir'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehitlerimiz için anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Nevşehir’de 15 Temmuz şehitleri için Kurşunlu Camisi’nde mevlit programı düzenlendi.

Düzenlenen mevlit programına Nevşehir Valisi Ali Fidan, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından ilahiler okundu. Duaların da edildiği programda, 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitler için rahmet temennilerinde bulunuldu.

Vali Ali Fidan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un Türkiye tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “Bugün burada, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak üzere bir araya geldik. Onların fedakarlıkları sayesinde ülkemiz dimdik ayakta duruyor. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu da programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un unutulmaması gereken bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, “O gece, milletimizin vatanına ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığı tüm dünyaya örnek olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Program, yapılan duaların ardından sona erdi. Katılımcılar, mevlidin ardından şehitler için bir kez daha dua ederek camiden ayrıldı.

Exit mobile version