Nevşehir’de 2024-2025 Av Sezonu Başlıyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 2024-2025 av sezonunun resmi başlangıç tarihini açıkladı.

Nevşehir’de avcıların uzun süredir beklediği haber geldi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 2024-2025 av sezonunun 24 Ağustos 2024’te başlayacağını duyurdu. Bu tarih, Nevşehir’in yanı sıra Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde de av sezonunun açılışı anlamına geliyor.

Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, av sezonunun 24 Ağustos’ta Nevşehir ve çevresinde de başlayacağı belirtildi. Avlanma, bu tarihten itibaren bölgedeki av tutkunları için resmi olarak serbest olacak.

Türkiye genelinde av sezonu başlangıç tarihleri bölgelere göre farklılık gösteriyor. Ege ve Marmara bölgelerinde av sezonu 10 Ağustos 2024’te açılacakken, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 31 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak.

Merkez Av Komisyonu, 2024-2025 av döneminde geçerli olacak avlanma kurallarını belirledi. Komisyonun aldığı kararlar, 14 Temmuz 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Karara göre avlanma günleri Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmî tatil günleri olarak belirlendi. Bunun yanında yaban domuzu ve bazı kuş türlerinin avlanması Salı günleri de mümkün olacak.

Avlanma izni almak isteyen avcılar, Avcılık Belgesi’ni temin ederek belirlenen avlanma izin ücretini ödemek zorunda. Bu ücret, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye hesaplarına yatırılacak. İzinlerini alan avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulaması (AVA) veya 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezi üzerinden gerekli izinleri aldıktan sonra avlanabilecekler.

Son olarak, Merkez Av Komisyonu’nun Resmî Gazete’de yayımlanan 23 sayılı kararında yer alan diğer avlanma esaslarına ve kurallarına uyulması zorunlu kılındı.

Exit mobile version