Nevşehir’de Büyük Emlak Dolandırıcılığı: 90 Milyon TL’lik Vurgun, 57 Mağdur

Emlak vaadiyle kandırılan vatandaşlar, dolandırıcının tutuklanması üzerine Nevşehir Adliyesi önünde toplandı.

Nevşehir’de bir emlakçının, inşaat aşamasındaki daireleri satarak teslim etmediği ve böylece 90 milyon TL’lik haksız kazanç elde ettiği iddiası gündeme oturdu. Dolandırıcılığa uğrayan vatandaşlar, adliye önünde tepkilerini dile getirdi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, evlerini alamadıklarını iddia eden vatandaşların şikayetleri üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, emlakçılık yapan A.K.İ.’nin farklı bölgelerdeki inşaat halindeki daireleri yaklaşık 57 kişiye satarak büyük miktarda haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Polis ekipleri, şüpheliyi annesi ve aynı zamanda şirket ortağı olan Y.İ. ile birlikte Muğla’nın Fethiye ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. A.K.İ., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken annesi Y.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mağdurlar, Nevşehir Adliyesi önünde toplanarak yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler.

Dolandırılan İbrahim Altundal, yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı: “Sulusaray kasabasında müstakil bir evimiz vardı. Bu evi, Esentepe Mahallesi’nde ultra lüks bir daire karşılığında verdik. İnşaatı kontrol ettik, devam ediyordu. Dairenin noter satışı yapılınca evimizin tapusunu devrettik. Ancak evimizi yıktılar ve vaat edilen dairenin inşaatı durdu. Araştırmalarımız sonucunda dolandırıldığımızı anladık. Resmi olarak 57 mağdur var, ancak gerçek rakamın 90’a yakın olduğunu düşünüyoruz. Henüz şikayette bulunmamış veya yurt dışında olan mağdurlar var.”

Avukat Abdulkadir Ünal da yaptığı açıklamada, “Nevşehir’de büyük bir emlak dolandırıcılığı olayı ile karşı karşıyayız. Şu ana kadar 10 kişinin ifadesi alındı, ancak mağdur sayısı her geçen gün artıyor. Toplamda 50’ye yakın mağdur tespit edildi. Bu olayın boyutları farklı şehirlere de yayılabilir. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli soruşturmayı titizlikle yürütmektedir. Türk adaletine güvenimiz tamdır ve mağdur vatandaşların haklarını sonuna kadar savunacağız.” dedi.

Exit mobile version