Nevşehir’de Çiftçiler Anız Yakmama Konusunda Bilgilendirildi

Nevşehir'de, il ve ilçe tarım müdürlükleri, çiftçilere anız yakmanın zararları konusunda bilgilendirme faaliyetleri yürüttü

Nevşehir’de çiftçiler, tarımsal faaliyetlerde anız yakılmasının zararları konusunda bilinçlendirildi. İl ve ilçe tarım müdürlüklerinin teknik personeli, “Anız Yakma Geleceğini Karartma” sloganı ile bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çiftçilere anız yakılmaması gerektiğini anlatan broşür ve lifletler dağıtarak bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürdü. İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, anız yakmanın tarımsal ve doğal ekosistemi tahrip ettiğini vurguladı.

Memiş, “Anız yakılması sonucu topraktaki karbon ve azot dengesi bozulmakta, tarlalar verimsizleşmekte, organik madde miktarı azalmaktadır. Ayrıca mikrobiyolojik aktivite gerilemekte, orman yangınlarına sebebiyet verilmekte ve canlı hayatı yok olmaktadır.” dedi. Hububat hasadının başladığını hatırlatan Memiş, hem çiftçilerden hem de vatandaşlardan anız yakmamalarını istedi.

Exit mobile version