Nevşehir’de Hafta Sonu Hava Durumu: Soğuk ve Puslu Bir Hava Bekleniyor

Nevşehir'de 19-20 Ekim tarihlerinde hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü kentte hafta sonu etkili olacak sıcaklık değerlerini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Nevşehir ve çevresinde hafta sonu etkili olacak hava durumunu açıkladı. 19-20 Ekim tarihlerinde Nevşehir’de soğuk ve bulutlu bir hava hakim olacak.

Cumartesi günü, şehir genelinde puslu bir hava bekleniyor. Sıcaklıkların en düşük 0°C, en yüksek 10°C olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, batı-kuzeybatı yönünden hafif esintilerle 1 km/s hızında esecek. Nem oranı ise yüzde 61 seviyelerinde olacak. Ayrıca, parçalı bulutlu bir gökyüzü ve yağış beklenmiyor.

Pazar günü ise hava az bulutlu olacak. Sıcaklıklar, en düşük 0°C, en yüksek 12°C seviyelerinde seyredecek. Nem oranının yüzde 69’a kadar çıkacağı, rüzgarın ise batı yönünden 11 km/s hızında esmesi bekleniyor. Yağış ihtimali yine bulunmuyor, ancak serin hava etkisini sürdürecek.

Nevşehir ilçelerinde de benzer hava koşulları gözlemlenecek. Acıgöl ve Hacıbektaş’ta sıcaklıklar 2°C civarında olacakken, Kozaklı’da en yüksek sıcaklık 6°C olarak tahmin ediliyor. Ürgüp’te ise gece saatlerinde sıcaklıklar -0°C’ye kadar düşebilir.

Exit mobile version