Nevşehir’de Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası kapsamında kanser taramaları, sağlıklı beslenme, aşılanma ve emzirme gibi konularda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirdi. Merkez ve ilçelerde yürütülen bu etkinliklerde, halk sağlığına yönelik önemli konularda farkındalık yaratıldı.

Etkinlikler boyunca “Farkında ol, taramanı yaptır, kanseri engelle”, “Emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır”, “Ekranı değil, hayatı yaşa”, “Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller”, “Alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz” ve “Aşının gücüne inan, aşılan” gibi sloganlar ile halkla buluşuldu. Katılımcılara çeşitli bilgilendirme kitapçıkları ve broşürler dağıtılarak, toplum sağlığına yönelik önemli mesajlar paylaşıldı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, bu etkinlikler ile kanser taramaları, sağlıklı beslenme, aşılanma ve emzirme gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Exit mobile version