Nevşehir’de “Hareketli Yaşam” İçin Gece Yürüyüşü Etkinliği Düzenlendi

Nevşehir'de, "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında gönüllü öğretmenler ve AKUB üyelerinin katılımıyla gece yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında “Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyet” çalışmaları doğrultusunda bir gece yürüyüşü düzenledi. Etkinlik, gönüllü öğretmenler ve Arama Kurtarma Birliği (AKUB) üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Doğada gerçekleştirilen gece yürüyüşü, sporun ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmeyi amaçladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu tür etkinliklerin fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimi desteklemenin yanı sıra, okullarda çalışanları ve öğrencileri hareketli yaşama teşvik etmenin önemli olduğunu vurguladı.

Yıl boyunca devam edecek bu faaliyetlerle öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer personelin sportif ve sosyal etkinliklere katılımlarının planlı bir şekilde artırılması hedefleniyor.

Ayrıca çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasına ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayan herkese teşekkür edildi.

Exit mobile version