Nevşehir’de İlk Kabak Çekirdeği Festivali Düzenlendi

Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kabak Çekirdeği Festivali, şehrin coğrafi işaretli kabak çekirdeğini tanıtmak ve yerel üreticilere destek olmak amacıyla gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kabak Çekirdeği Festivali, renkli görüntülerle başladı. Festival hem şehrin coğrafi işaretli kabak çekirdeğinin tanıtımını yapmak hem de yerel üreticilere destek olmak amacıyla hayata geçirildi.

Festivalin gündüz programında Belediye Başkanı Rasim Arı, Acıgöl ilçesine bağlı Tepeköy’de çerezlik kabak çekirdeği hasadına katıldı. Arı, traktör kullanarak tarlada çiftçilerle birlikte çalıştı. Ardından Altay Grup tesislerine geçen Başkan Arı, çerezlik kabak çekirdeğinin işlenişini yerinde inceledi.

Festivalin akşam bölümü ise Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikler, vatandaşlara kuru fasulye, pilav, Nevşehir simidi ve köftür gibi yöresel lezzetlerin ikramıyla başladı. Nevşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisinin ardından Ersin Tunç ve TRT sanatçısı Levent Özmen sahne alarak türkü ziyafeti sundu.

Başkan Rasim Arı, festivalde yaptığı konuşmada Nevşehir’in kabak çekirdeği üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını belirtti. Dünyanın en lezzetli kabak çekirdeğinin Nevşehir’de üretildiğine dikkat çeken Arı, bu festivali geleneksel hale getirmeyi ve ulusal boyuta taşımayı hedeflediklerini söyledi. Festivalin sadece tanıtım değil, aynı zamanda üreticilere teşvik amacı taşıdığını da vurgulayan Arı, bu etkinlikle şehrin üretim potansiyelini artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Arı ayrıca Nevşehir Belediyesi’nin altyapı ve ekonomik başarılarına da değindi. Göreve geldiği ilk 6 ayda belediyenin bütçesini düzelttiklerini belirten Başkan Arı, şehirdeki otopark sorununa ve büyük altyapı yatırımlarına da çözüm getirdiklerini söyledi. Nevşehir’in turizm potansiyelinin arttığını ve özellikle Kayaşehir bölgesine yapılan yatırımların sonuç vermeye başladığını belirten Arı, şehre olan vefa borcunu ödemeye kararlı olduklarını ifade etti.

Festivalin sonunda, Altay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Altay’a festivale katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Exit mobile version